Launch-event-projekta-Go-remote

Launch event projekta Go remote

U petak, 27. svibnja 2022. u prostorijama Doma kulture Skrad, predstavljen je novi projekt Lokalne razvojne agencije PINS d.o.o., Skrad.

Tijekom 2020. godine COVID-19 utjecao je na zapošljavanje na dva značajna načina. S jedne strane nezaposlenost je naglo porasla, najznačajnije postotno povećanje prosječnog broja nezaposlenih zabilježeno je kod skupina mlađe dobi (20-29). S druge strane rad na daljinu postao je novo normalno. Spajanje navedene dvije kategorije rezultiralo je projektom Go remote kojega je predstavila gđa. Dubravka Kolarić Zatezalo, predsjednica uprave Lokalne razvojne agencije PINS d.o.o., Skrad. Gđa. Kolarić Zatezalo navela je da se projekt provodi u suradnji s partnerima iz Latvije, Bugarske i Cipra kao korisnicima projekta. Sam projekt usmjeren je na smanjenje nezaposlenosti mladih (20-29) u ruralnim područjima educirajući ih za rad na daljinu. Za više informacija o projektu, treninzima za mlade, konferencijama o radu na daljinu te ostalim aktivnostima pratite na platformi goremote.pins-skrad.hr. Pored nje, svojim govorom projekt su podržali gđa. Nikolina Crnković Đorđević, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Skrad, gdin. Marko Moguš, glavni trener projekta Go remote, gdin. Milan Vukelić, predstavnik Ministarstva znanosti i obrazovanja te mlade poduzetnice Antonija Podobnik i Lana Renka.

Na kraju službenog dijela programa predstavljen je još jedan projekt kojega Lokalna razvojna agencija PINS ima u provedbi, Montana174 o kojemu je više govorila gđa. Josipa Liker.