Javni-poziv-komercijalizacija-inovacija

Javni poziv komercijalizacija inovacija

Zaklada FIPRO u suradnji s Primorskom-goranskom županijom objavila je javni poziv za dodjelu financijskih sredstava za inovativne poduzetničke projekte s područja Primorsko-goranske županije. Javni poziv otvoren je od 30.listopada do 29.studenog 2019. godine, a sredstva se dodjeljuju za financiranje prihvatljivih troškova razvoja i komercijalizacije inovacija.
Prihvatljivi troškovi uključuju troškove: izrade ili nabave potrebne opreme, alata ili materijala za izradu inovacije, izrade, ispitivanja, usavršavanja prototipa proizvoda ili postupka pružanja usluga; pripreme za izlazak na tržište, promotivnih aktivnosti te aktivnosti ugovaranja i razvoja distributivno prodajnih kanala; certificiranje ili atestiranja proizvoda ili usluga radi izlaska na tržište te pretraživanje stanja tehnike, pripreme i zaštite intelektualnog vlasništva.
Poduzetnicima će bit odobreno financiranje temeljem bodovanja od strane Povjerenstva, a objava rezultata na službenim stranicama Zaklade FIPRO očekuje se do 20.prosinca 2019.
U sklopu Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu financijskih sredstava iz projekta Komercijalizacija inovacija, koji je organiziran u suradnji s Primorskom-goranskom županijom , na raspolaganju je 200.000,00 kn, a pojedinom natjecatelju mogu se dodijeliti sredstva u minimalnom iznosu od 50.000,00 kn te maksimalnom iznosu do 200.000,00 kn.
Ovom drugom objavom poziva u ovoj godini, Zaklada i Primorsko-goranska županija nastavljaju podupirati razvoj poduzetništva temeljenog na znanju i inovacijama u cilju podizanja razine konkurentnosti lokalnih poduzetnika. Javni poziv je objavljen na službenoj web stranici Zaklade FIPRO: www.fipro.hr
Više pročitajte u prilogu.