Brzorastuće-drvo-crnog-bagrema

Brzorastuće drvo crnog bagrema

Mađarska Silvanus group Kft osnovana 1980. godine, bavi se proizvodnjom i prodajom brzorastućih vrsta drveća.
Tvrtka se bavi istraživanjem, razvojem i proizvodnjom biljnog materijala za razmnožavanje, uzgojem jedinstvenih sorti brzog rasta, visokokvalitetnim industrijskim drvom i posjeduje plantaže u nekoliko europskih zemalja i Aziji.
Crni bagrem (Robinia pesudoacacia L) „Turbo Obelisk“ sorta koja je rezultat trideset godišnjeg istraživanja i selekcijskog uzgoja.
Postoji velika potražnja za kvalitetnim tvrdim drvetom crnog bagrema i popularno je zbog svoje trajnosti i višenamjenske primjenjivosti. Sorta „Turbo Obelisk“ pogodna je za industrijsku proizvodnju drva, sa 12-15 godišnjim periodima rotacije, ima izvanrednu toleranciju na zagađenje, niske potrebe za kvalitetom tla i male potrebe za oborinama.
Brzorastuće drvo crnog bagrema ima 100% više volumena za proizvodnju drva kada se usporedi sa običnim bagremom, ima ravan rast stabla što rezultira mnogo većim postotkom za industrijsko drvo.
Tvrtka Silvanus gruop Kft nudi zainteresiranim za uzgoj registriranu patentom zaštićenu sortu „Turbo obelisk“ crni bagrem, stoga da se njen razmnožavajući materijal može proizvoditi samo na njihovim registriranim proizvodnim mjestima.
Tvrtka daje garanciju na uspješno primanje sadnica na mjestu sadnje, te na identičnost vrste koja je naručena. Garanciju za cijeli nasad Silvanus Group može dati samo u slučaju kada je prije sadnje izvršena analiza tla na kojemu se planira podignuti nasad, te uz uvjet da je Silvanus Group izvođač podizanja cijelog nasada.
Zainteresiranima za uzgoj brzorastućeg drva tvrtka će održati prezentaciju čim okolnosti to dopuste.