Prijedlog-mjera-za-pomoć-gospodarstvu

Prijedlog mjera za pomoć gospodarstvu

Uslijed epidemije koronavirusa Vlada je prihvatila Prijedlog mjera za pomoć gospodarstvu. Donesene su mjere kao i mjere odgoda plaćanja određenih poreza te uvođenje moratorija na kreditne obveze i reprogramiranje postojećih kredita u nadležnosti HBOR-a. Krediti za likvidnost realizirat će se preko poslovnih banaka. MRRFEU će bit zadužen za uspostavu novog financijskog instrumenata „COVID 19 zajmovi“ za obrtna sredstva za male i srednje poduzetnike.
Kako se ne bi gubilo pravo na potporne mjere vezane za realizaciju investicijskih projekata koje se provode sukladno Zakonu o poticanju ulaganja, Ministarstvo gospodarstva je zaduženo za uvođenje dodatnog grace perioda za obvezu očuvanja radnih mjesta.
Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar financija dr. sc. Zdravko Marić, nadzirat će provedbu usvojenog Zaključka, te po potrebi predložiti Vladi Republike Hrvatske i donošenje novih mjera za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije koronavirusa.
Koje su to mjere za pomoć gospodarstvu pročitajte u prilogu. Trebate li kakvu pomoć ili dodatnu informaciju možete nam se obratiti u Pins-u putem telefona ili email.