Novi-prekogranični-turistički-proizvod-doživljaja-prirode

Novi prekogranični turistički proizvod doživljaja prirode

Stvaranje održivog turističkog proizvoda doživljaja prirode u Dinarskom kršu je cilj projekta NATURE&WILDLIFE. Partneri projekta završavaju s malim investicijama u zelenu infrastrukturu, kao što su promatračnica za medvjede i druge divlje životinje, poučne interpretacijskih staza, interaktivna ornitološka učionica i kućice na drveću za promatranje divljih životinja.
Lokalni vodiči-stručnjaci bit će ključni element koji će posjetiteljima interpretirati prirodu i odnos lokalne zajednice prema prirodi.
Prekogranični projekt Nature&Wildlife u okviru Programa međunarodne suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska , traje 30 mjeseci i završava u veljači 2021., a vrijednost projekta je oko 983.000 €, od kojih 85% dobiveno iz programa.
Vodeći partner projekta je RRA Zeleni kras, a ostali partneri su Općina Pivka, Javni zavod za kulturu, turizam i međugeneracijsku suradnju Snežnik, Jezerski hram-Zavod za zaštitu prirodne i kulturne baštine Cerknica, Javna ustanova Nacionalni park Risnjak , Lokalna razvojna agencija PINS i Subjekt iz Rijeke.
Više u prilogu.