Izmjenama-i-dopunama-Zakona-doprinijeti--će-se-podizanju-kvalitete-strukovnog-obrazovanja-usmjerenog-na-znanje-i-kompetencije-stečene-na-radnom-mjestu

Izmjenama i dopunama Zakona doprinijeti će se podizanju kvalitete strukovnog obrazovanja usmjerenog na znanje i kompetencije stečene na radnom mjestu

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Vlada Republike Hrvatske usvojila je Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obrtu te ga uputila u saborsku proceduru.
Izmjenama i dopunama Zakona o obrtu u svrhu unapređenja sustava obrazovanja za vezane obrte koji se provodi po modelu naukovanja temeljem kojeg se stječu vještine za samostalan rad, usvajaju poduzetničke vještine neposredno u gospodarstvu te olakšava prelazak u svijet rada.
Nakon završetka naukovanja u sklopu završnog rada, polagat će se naučnički ispit koji se neposredno provjeravaju i dokazuju kompetencije, te se ostvaruje vanjsko vrednovanje obrazovanja. Neke od izmjena koje predviđa novi Zakon o obrtu pročitajte u prilogu.