Treći-sastanak-projektnih-partnera-projekta-StartUp-akademije-održan-u-Rumunjskoj-

Treći sastanak projektnih partnera projekta StartUp akademije održan u Rumunjskoj

Dana 28. i 29. 11.2017. Udruga mladih iz Transilvanije bila je domaćin trećeg sastanka projektnih partnera u sklopu projekta. Ovo je 2-godišnji project i financiran je sredstvima Erasmus+ programa. Provodi ga međunarodni konzorcij od pet organizacija iz pet različitih EU zemalja (Mađarska, Grčka, Rumunjska, Hrvatska i Španjolska). Glavni cilj projekta je razvoj akceleratorskog programa za mlade osobe s inovativnim idejama koji žive u ruralnim područjima. Kako bi postigli prethodno navedene ciljeve napravili smo sveobuhvatno istraživanja u Hrvatskoj, Grčkoj, Španjolskoj, Rumunjskoj i Mađarskoj. Time smo dobili kompletnu viziju inovacijskog potencijala mladih u tim zemljama s posebnim fokusom na mlade koji žive u ruralnim područjima. Razviti ćemo inovativni poduzetnički trening u skladu s dobivenim preferencijama mladih koji će bit ii optimiziran tijekom same provedbe.
Tijekom dva dana koordinatori projekta razgovarali su o dosadašnjim provedenim aktivnostima, s fokusom na razvoj prvog i drugog nivoa inovativnog treninga koji je razvijen na osnovi prethodno izvršenog istraživanja. Sudionici sastanka raspravljali su i o problemima i izazovima u provedbi projekta te kako ih zaobići u budućim aktivnostima. Također se raspravljalo i o Hackaton eventu koji će se održati u Mađarskoj u proljeće 2018. godine.
Partneri u projektu raspravljali sui na koji način prenijeti izrađeni trening material na MOODLE platformu za koji je zadužen Grčki partner. Pošto Grčka delegacija nije bila prisutna na sastanku, ovaj dio je odrađen uz pomoć Skype tehnologije. Osim navedenih projektnih aktivnosti delegacija je posjetila i srednjovjekovni dvorac Sighisoara.
U slijedećoj fazi projekta uspostaviti ćemo on-line zajednica mladih europskih poduzetnika, putem koje će dionici moći interaktivno sudjelovati, razmjenjivati ideje i dobre prakse i predlagati nove poduzetničke inicijative. Potom ćemo osigurati potporu i mentorstvo mladim poduzetnicima.
Mjesto održavanja ovog sastanka bio je ured Udruge mladih Transilvanije u mjestu Cristuru Secuiesc, u Rumunjskoj.