JU Priroda najavila rekonstrukciju mostova u izletištu Zeleni vir

Na redovitom press kolegiju u PGŽ ravnatelj JU Priroda Marko Modrić predstavio je presjek turističkih rezultata posjećenosti špilja u nadležnosti JU Priroda i planirane investicije ove županijske javne ustanove.

Govoreći o goranskom, ravnatelj je naveo da je do 15. rujna Centar za velike zvijeri u Staroj Sušici posjetilo oko 7500 posjetitelja dok se na godišnjoj razini ta brojka kreće oko 10 tisuća posjetitelja. Nadalje, špilja Vrelo zabilježila je oko 16 tisuća posjeta, špilja Lokvarka oko 4.500 tisuća, Kamačnik oko 16 tisuća, Golubinjak oko 13 tisuća dok Vražji prolaz i Zeleni Vir bilježe pad broja posjetitelja kao posljedicu velikog nevremena koje je oštetilo infrastrukturu na tim lokacijama.

Vražji prolaz zatvoren je cijelu ovu godinu, napomenuo je ravnatelj i kao najizazovniju aktivnost ustanove u 2024. godini najavio rekonstrukciju mostova u Vražjem prolazu za koju je rekao da će biti izuzetno zahtjevna s obzirom na to da na lokaciji nije moguć pristup bilo kakvoj mehanizaciji te će se sve morati projektirati da bude prenosivo i spojivo na licu mjesta. Trenutno je u fazi izrada projektne dokumentacije i troškovnika, a prema preliminarnim procjenama, radi se o ukupnom iznosu preko 50 tisuća eura.

Vijest preuzeta sa: https://rgk.hr/ju-priroda-najavila-rekonstrukciju-mostova-u-izletistu-zeleni-vir/